BACKPACKING RUSSLAND

DSC00054.jpg
 
 
 

Grip sjansen og hiv deg med på unike opplevelser få har gjort før deg.

Prøv nomadeliv med urfolk på tundraen, storbyliv i verdensmetropolen Moskva og eksotiske eventyr ved Svartehavet.

Backpacking Russland er den ultimate linja for deg som vil oppleve verdens største land. Kom under huden på den russiske folkesjela.

Les mer
Pasvik Folkehøgskole ligger like ved grensen til Russland. Reisene er det sentrale, men vi går også i dybden for å forstå hvorfor Russland er som det er. Bli kjent både med historien og samtidens Russland. Linjelærer Vegard snakker russisk og har i mange år reist i Russland.

På høsten går turene i den russiske delen av Barentsregionen, til Murmansk og Karelen, hvor skolen har et tett nettverk av samarbeidspartnere. Et høydepunkt blir besøket til urfolket nenetserne på tundraen utenfor Narjan Mar. Den siste storturen går sørover i Russland ned til Svartehavsregionen, hvor vi virkelig får oppleve kontrastene landet har å by på. På tur sørover tar vi også pulsen på millionbyene St. Petersburg og Moskva.

Planlegging er en viktig del av reisen. Som elev er du med på å bestemme program og innhold for turene. Du får mulighet til å dokumentere reisene gjennom vlogging, på høsten før reisene har vi workshop med videoproduksjon.

Lærer

P1015481.jpg

Vegard Seljemo

Lærer Backpacking Russland

Hvem er Vegard?
Vegard snakker russisk og har reist mye i Russland. Miljø og mennesker, reiser og kultur i Arktis er en lidenskap for Vegard. Som så mange finnmarkinger trives Vegard som plommen i egget på turer i den fantastiske pasviknaturen. Vegard er opptatt av at lære deg å sette enda mer pris på dine egne og andres erfaringer. Å bli kjent med både forskjeller og likheter mellom mennesker gjør oss rikere!
 

Studieturer for linjen

 
 
P3040472.jpg

Narjan-Mar

Kontrasten fra storbylivet blir aldri større! Narjan-Mar ligger midt ute på tundraen i Nordvest-Russland.

IM000563.jpg

Moskva og St.Petersburg

Vi besøker selvfølgelig Den røde plass, maktsentrumet Kreml, Bolsjojteateret, den ikoniske Vasilijkatedralen og Gamle Arbat-gaten.

sochi-266818_1920.jpg

Svartehavet

Spennende fjell for ski-, snowboardkjøring i Kaukasusfjellene, ekstremsportaktiviteter, og lange, hvite strender for badeløver og solslikkere.

DSC01455.jpg

Nikel og Zapoljarnij

Nabobyene Nikel og Zapoljarnij ligger rett ved grensa og skolen. Vi stikker over for en kopp te og spiser russiske blini på den lokale restauranten, besøker er munkekloster og tar muligens en tur i tradisjonell russisk badstu.

b72b809f7cbe36c29c348842eec6fd1f_1280_720.jpg

Petrozavodsk

Med vår partnerorganisasjon i republikken Karelias hovedstad får vi oppleve den karelske-, vepsiske- og russiske folkesjela gjennom kulturutveksling.

 

Ofte stilte spørsmål

Trenger man pass?
Ja, på reiser til Russland trenger man et pass. Passet må være gyldig 6 måneder etter skoleslutt. Det vil si oktober samme år.
Trenger man visum til Russland før skolestart?
Vi søker visum til våre Russlandsreiser når du kommer til skolen.
Hvilke vaksiner må man ha?
Vi reiser i den europeiske delen av Russland. I områder med gode hygieniske forhold og sanitære forhold opplyser Folkehelseinstituttet at det er en «individuell vurdering» å ta vaksine for Hepatitt A. Se nærmere informasjon her. Dermed er det opp til deg selv å vurdere behovet for dette.
Hvor ofte er vi på tur?
I tillegg til de fastsatte langturene våre i Russland, har vi i løpet av høsten to-tre kortere turer i nærområdet rundt skolen. På vårparten har vi en-to kortere turer i nærområdet i tillegg til langreisene.
Utstyrsliste?
Klær og utstyr for høst og vinter er det du trenger. I Pasvik er det typisk innlandsklima med lite vind, tørt og kaldt om vinteren. Utstyrslisten kan du bruke som en veiledende huskeliste.

⦁ 50-70 Liter ryggsekk/Duffelbag med gode bærereimer
⦁ Sovepose med minimum komforttemperatur rundt 0 grader
⦁ Vandresko til reising og bruk i skog og mark (f.eks. lette fjellsko)
⦁ Turklær (skolen har fellesturer i skog og fjell)
⦁ Varme klær som ullongs, ullgenser og ullsokker
⦁ Lommelykt eller hodelykt
⦁ Bestikk, tallerken, kopp og termos

OBS! OBS! OBS!
Vi ønsker ikke noe utstyrshysteri og mye av dette kan kjøpes for en rimelig penge gjennom militære overskuddslager eller bruktbutikker som Fretex. Vi samarbeider også med lokale sportsbutikker som gir oss 20% på alt utstyr.
Hva koster det
Trykk her for å se oversikt