Hundekjøring og villmarksliv

P3151271.JPG

Drømmer du om å mestre et hundespann?

Mer enn 20 huskyer venter på deg! Kjør MYE hund i snøsikre Pasvik, et paradis for hundekjøring. Turliv med hund året rundt. Finnmarksløpet fra innsiden.

På hundekjøring og villmarksliv får du virkelig oppleve nærhet til både dyr og natur. Vi drar med hundene ut på korte og lange turer i Pasvik; både fotturer, snørekjøring med ski og sledekjøring. Ingen forkunnskaper kreves, men du må like å være ute og være glad i dyr.

• Bli kjent med huskyen og dens trekkegenskaper
  • Høsttrening med vogn
  • Sledekjøring om vinteren
  • Fotturer med hund, snørekjøring med ski og sledekjøring
  • Opplæring og innkjøring av ung-hunder
  • Dyrehelse
  • Opplæring av lederhunder
  • Stell og kennelarbeid
  • Praktisk arbeid med sleder, liner og utstyr
  • Å arrangere Finnmarksløpet, Europas lengste hundeløp (1000 km)
  • Å overnatte ute i telt, koier og under åpen himmel i Pasvik
  • Tett samarbeid med, og hospitering hos kongen av Finnmarksløpet, Sven Engholm. (http://www.engholm.no)

Kompetansebeviset
Vil du gå helt til topps, tar du Pasvik Folkehøgskoles kompetansebevis i sledehundkjøring. Vi lager da en egen utfordrende "pakke" til deg, der du virkelig får prøvd deg som hundekjører på egen hånd.

Villmarksliv
Vi ønsker å gi deg ferdigheter og kunnskaper, slik at du kan ferdes med glede og trygghet i villmarka til alle årstider. Her kan du legge grunnlaget for videre utdanning og studier innen naturguiding, både med og uten hund.

P1015490.jpg

Thor-Atle Svortevik

Lærer Hundekjøring og villmarksliv

Hvem er Thor-Atle?
Thor-Atle har rik erfaring som hundekjører og har kjørt Finnmarksløpet flere ganger. Han elsker atmosfæren rundt et glødende leirbål med elevene og hundene. Thor-Atle har nesten alltid god tid, enten det er til eventyrlige historier eller til samtaler og fellesskap. Når du utvikler deg som hundekjører blir du også bedre kjent med deg selv, og du blir tryggere og mer selvstendig som menneske.

Studieturer for linjen

Høsttrening

Vi har flere turer i Pasvik i løpet av høsten, hvor vi sover i gapahuk, lavvu eller under åpen himmel.

P1011029-2.jpg

Utplassering Engholm Husky

Vi har et godt samarbeid med Engholm Husky i Karasjok. Sven Engholm, som driver dette, har vunnet Finnmarksløpet 11 ganger.

P3131113.jpg

Finnmarksløpet

Under Finnmarksløpet, Europas lengste hundekjøringskonkurranse, drifter vi sjekkpunkt Neiden.

Ofte stilte spørsmål