JAKT OG FISKE

7B86D204-8037-4EFB-B0A4-5F1E75C1D9B3-2.jpg
 
 

Velkommen til skolen i villmarka! Her bor du midt i landets beste jakt- og fisketerreng.


Du kan jakte og fiske så mye du vil rett fra skoletrappa. Skolen har våpen man kan låne i skoletiden. Lær gjennom å gjøre! Hos oss er naturen klasserommet. Du trenger ingen forkunnskaper, bare interessen er der. 

Les mer
  • Rype- og storfugljakt i Pasvik
  • Laksefiske i Vestre Jakobselv
  • Elgjakt i Tana
  • Vinterjakt etter hare på Sørøya
  • Storørretfiske i Pasvikelva
  • Jakt på bisam og ender
  • Havfiske etter stortorsken
  • Isfiske etter røye på vidda
  • Målet er at du etter dette året skal være en trygg jeger/fisker som klarer deg i villmarka.

Vi vektlegger samhold, glede og utfordringer. Rundt bålet sitter de gode historiene og latteren løst, og hele tiden er det noe nytt å se fram til. Gjennom alle turene og døgnene ute knytter du vennskapsbånd som varer livet ut.

Velkommen!

Lærer

P1015484.jpg

Jens Kristian Baustad

Lærer på Jakt og Fiske linja

Hvem er Jens Kristian?
Jens Kristian føler seg hjemme i skog og mark… og på skytebanen. I tillegg til å være over normalt opptatt av jakt og fiske er Jens Kristian en habil konkurranseskytter og en glitrende instruktør. Jens Kristian mener alle har et sterkt behov for bekreftelse og få lære og utvikle seg ut fra egne forutsetninger. På jakt- og fisketurene får du rom til å være deg selv.

Studieturer for linjen

 
 
23913f238c0cf5c7dfa347f0dc220e4a.jpg

Elgjakt i Tana

Første elgjaktuka i slutten av september drar vi til Tana på elgjakt.

P2280567.jpg


Harejakt på Sørøya

I slutten av februar drar vi til Sørøya. Her finnes en av Norges tetteste harebestander, og her har vi normalt mange sjanser på hare i løpet av uken.

0c8a5ef2ef96c26fc3f0f3e7e78121d5_1900.jpg


Isfiske på Finnmarksvidda

På vårparten drar vi på isfisketur på Finnmarksvidda som har mange gode fiskevann.

P2170301.jpg


Jakt og fiske langs kyst og fjell

Seint på høsten tar vi oss tid til en kort ukestur i kystlandskapet helt øst i Finnmark, nær grensa til Russland og Kolahalvøya.

20160915_120630.jpg


Småviltjakt i Pasvik

Øvre Pasvik byr på eventyrlig småviltjakt i urskogen.

DSC01993.jpg

Laksefiske i Vestre Jakobselv

Bli med på en ukes drømmfiske etter storlaksen i Vestre Jakobselv. Rekorden er på 20 kilo!

 

Ofte stilte spørsmål

Må jeg ha eget våpen med? Nei, du må ikke, men du vil få mer ut av skoleåret med eget våpen. Skolen har tre utlånshagler til småviltjakt, og en finkalibret rifle til småvilt- og revejakt. Disse våpnene lånes kun ut i undervisningssammenheng, altså når vi er på skolen. Om du har lyst til å jakte i fritida, som det er svært gode muligheter for, må du ha eget våpen. MERK: Hvis du vil jakte elg med eget våpen, må du ha med egen rifle i godkjent elgkaliber.
Må jeg ha eget fiskeutstyr? Nei, du må ikke ha egen fiskestang og snelle, men det kan være en fordel. Skolen har noe «lettspinn» slukstenger til utlån. Sluker, fluer etc må du derimot kjøpe selv. Dette kan du gjøre etter at du kommer hit opp, men om du har mulighet kan det være lurt å ta med noe hjemmefra. Slukstang type «sjøørret» og isfiskeutstyr er det fiskeutstyret vi bruker mest. Isfiskeutstyr kan du lage selv på skolen før sesongen. Men som for våpen vil det være en fordel å ha med eget utstyr, evt kjøpe etter skolestart.
Må jeg ha jegerprøven når jeg kommer? Nei, det må du ikke. Du kan ta denne etter skolestart, men vi kan ikke garantere at du får tatt eksamen før elgjakta i slutten av september.
Hvilken sovepose skal jeg velge? Jeg anbefaler egentlig to soveposer, en 3-sesongs til bruk i hytter og telt på høsten, samt en god vintersovepose med komforttemp på ca -20 grader. Men om du skal kun ha en, velg den siste. Dun er lett, men dyrt og krever gode rutiner på tur. Syntetfiber er rimelig og tilgir mer «uvørent» bruk, men veier mer og tar mye plass. MERK: Like viktig er liggeunderlaget. Kjøp tykt nok liggeunderlag, evt to eller flere. Det er mulighet for å kjøpe reinskinn etter skolestart (ca 500 kr) som fungerer veldig bra som liggeunderlag.
Må jeg ha ski, eller kan jeg bruke truger? På en god del av turene berges du med truger, men du må nok beregne å gå en del på ski i løpet av skoleåret. Blant annet går isfisketuren til Finnmarksvidda på ski, og denne turen blir verre å gjennomføre på truger.
Hva koster det? Trykk her for å se oversikt