Studieturer

Vi ønsker med våre fellesturer å styrke skolens felleskap, gjennom å dele fine natur- og reiseopplevelser. Et viktig poeng er også å bli kjent i våre nærområder slik at du lærer litt om hvordan det er å leve i Finnmark og i Barentsregionen, nære naturen og i en region hvor ulike kulturer smelter sammen.

15289340_1390173904356069_8044476846679395844_o.jpg

Murmansk

Mer om Murmansk
I november, ved inngangen til mørketiden, reiser hele skolen over grensen til Russland og inn til Murmansk. Her besøker vi vår samarbeidsskole, Skole 31. Dette er ofte elevenes første møte med Russland, og mange syns dette er svært spennende. Vi får et godt innblikk i den russiske kulturen og hverdagen på skolen. Det byr seg også mulighet for å besøke handlesenter og lokale markeder. Kanskje er ikke Russland slik du tror?

P3131129.jpg

Finnmarksløpet fra innsiden

Mer om Finnmarksløpet
Som elev på Pasvik Folkehøgskole får du en sentral rolle i Europas lengste sledehundløp, Finnmarksløpet. Hele skolen deltar på dette arrangementet. Vi driver sjekkpunktene i Neiden og Øvre Pasvik. Her får du oppleve arktiske nordlysnetter, polarhundenes utholdenhet og den intense konkurransen mellom mange av verdens beste hundekjørere.
14543842_1320175441355916_1834925710388348072_o.jpg

Høstuketur

Tidlig i skoleåret drar hele skolen på høstuketur, for å finne tryggheten i nye venner. Du kan velge mellom tre ulike alternativer: Padletur, Koievandring eller Hav og fjell.

Mer om Høstuketuren
Tidlig i skoleåret drar hele skolen på høstuketur, for å finne tryggheten i nye venner. Du kan velge mellom tre ulike alternativer: Padletur med kano: Vi padler i Pasviks største naturreservat. Eventyrlige muligheter for å fiske ørret i tokilosklassen. Vi bor i lavvu, under tarp eller med nordlyshimmelen som tak. Koievandring i Pasvik: Vi vandrer i brunbjørnens rike i en av Europas siste urskoger. Vennskap rundt kveldsbålet på den magiske taigaen.
Hav og fjell: Her reiser vi ut til den endeløse finnmarkskysten. Du får oppleve topptur, får kjenne krigshistorien på kroppen med grotter og kanonstillinger som ennå vitner om hva som skjedde her. Sjøfiske og fjellturer er andre muligheter.

289400c7ab4e9e18e85b9fe382427b81.jpg

Varangerfjorden rundt

Mer om Varangerfjorden
Når skoleåret nærmer seg slutten drar vi ut på en felles tur rundt vakre Varangerfjord. Vi tar Hurtigruta over til Vardø og kjører buss tilbake rundt Varangerfjorden. Finnmark og Varanger har mye flott å by på, både naturmessig og kulturelt. Turen går samtidig som trekkfuglene vender tilbake, og det er gode muligheter for spennende fugletitting underveis på turen. Sammen nyter vi våren i Varanger!

Utvekslingstur til Murmansk

Her har du et unikt tilbud om å oppleve Russland og russisk kultur fra innsiden. Ikke obligatorisk.

Mer om Utvekslingsturen
Her har du et unikt tilbud om å oppleve Russland og russisk kultur fra innsiden. Som en del av vårt samarbeid med Skole 31 i Murmansk kan vi tilby deg en ukes opphold som elev på Skole 31, hvor du får bo i russiske vertsfamiler og oppleve gjestfriheten russere er så kjent for. På dagtid følger du skolehverdagen på Skole 31 og du får et godt innblikk i hvordan det er å være ung i dagens Russland, samtidig som du også blir introdusert for kulturen gjennom å lære litt russisk språk og håndtverk. Dette er en frivillig studietur du kan melde deg på og som er lagt til begynnelsen av ferbruar.