Hverdagen

Lær gjennom å gjøre! Du trenger ingen forkunnskaper, bare interessen er der. 

Etter en god frokost starter vi dagen med morgensamling. Deretter går vi på valgfag, aktivitetstimer eller linjefag. Lunsj er halv tolv og middagen er klar klokka tre. På kvelden velger mange å være med på aktiviteter, gå tur, trene eller jakte eller fiske. Av og til har du lyst til å slappe av sammen med andre i peisestua, spille kort og prate, eller kanskje være på internatet.

Fellesfag

Mandager og tirsdager har vi fellesfag. Da tar vi opp samfunnsspørsmål, historie og lærer mer om verden.

Fritid

I din fritid er det du selv som velger hva du vil gjøre. Skolen har mange fasiliteter. I tillegg blir det ofte arrangert aktiviteter på kveldene, alt fra volleyball til strikking.

Lørdagsseminar

Mange lørdager arrangerer vi “lørdagsseminar”, der vi arrangerer praktiske, lærerike og underholdende aktiviteter om alt fra dramaleker til isskulpturer, personlig utvikling og mat og kultur.

Morgensamling

Morgensamling foregår rett etter frokost, fra mandag til fredag. Dette er en fin start på dagen hvor alle samles. Vi begynner med TV-nyhetene, og «Ord for dagen» holdes av en ved skolen.

Allmøte

Fredager har elevene allmøte uten lærerne, for å være med å bestemme alt som angår skolen. Dette styres av den valgte elevrådslederen.

Bytur

Skolen vår ligger kun 45 minutter unna Kirkenes, og hver fredag setter vi opp transport slik at man kan handle hvis det er noe man trenger.

Husmøte

Hver mandag møter hvert internat med sin husvert. Husmøtene består av gjennomgang av ukeplan, beskjeder fra personalet og kontroll av internatvask. Man kan også ta opp saker som gjelder internatlivet.

Frihelg og ferier

Omtrent hver tredje helg er det frihelg. Det vil si at det ikke er noe obligatorisk undervisning fra fredagsettermiddag til mandagsmorgen. Noen velger å reise ut av skolen, men de fleste drar enten på tur i nærområde eller blir værende på skolen. Skolen er åpen og alle måltider blir servert også i frihelger.

I ferier må man, i motsetning til frihelger, reise ut av skolen. Da stiller vi med transport både til og fra Kirkenes flyplass, hvis man tar formiddagsflyet. Noen velger å dra på turer i nærområdet i stedet. Pasvik har mange åpne koier man kan vandre mellom.