Valgfag

Tre dager i uka får du utfolde deg i de valgfagene du selv foretrekker. Midt i skoleåret kan du bytte til andre valgfag. Menyen er rik og variert, med alt fra hundekjøring, klatring, til gaming. Alle valgfag inngår i skolepengene, men noen har material- og eksamensavgift.


 
 
 
 

Arktisk kjøkken

Pris: 400,-

Matlaging basert på kortreist mat og råstoff fra naturen i Finnmark. Du lærer å lage lekre retter med fisk og vilt. Maten tilberedes både på skolekjøkkenet eller over bålet i storlavvoen.

Egentrening

Her kan du trene i skolens velutstyrte treningsrom eller benytte idylliske traseer for turer, terrengløp og langrenn rundt skolen.

Solidaritetsarbeid

Praktisk, morsomt og meningsfullt solidaritetsarbeid hvor vi hjelper eldre i nærområdet og engasjerer oss i nyttige og praktiske prosjekter.

Drama og teatersport

Teatersport utvikler spontaniteten og kreativiteten. Et uhøytidelig valgfag med humor og latter!

Hjemmelading

Innføring i hjemmelading av rifle- og haglepatroner. Passer for ivrige jegere og for deg som vil lære noe helt nytt..

Finsk

Introduksjonskurs i finsk. Praktiske språkøvelser og litt om finsk kultur. I Pasvik har vi grense mot Finland og en rik finsk kultur.

Hybelkost

I valgfaget hybelkost lager vi god mat og prøver oss på både enkle og mer avanserte matretter du får bruk for resten av livet.

Band

Har du bakgrunn fra musikk, og ønsker å starte et band, er dette fullt mulig i skolens musikkrom. Opptredner på avslutninger er en mulighet om dere ønsker det.

Ballspill

I skolens gymsal får du utfolde deg med volleyball, fotball, innebandy, basket, bordtennis og alt annet du måtte ønske.